Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Baku
    Posts
    6

    disconnection problems

    Hi,

    We made a simple chat application based on LS demo, everything works fine, but there is one problem: when user connects through intranet (office proxy, firewall), it gets random disconnections, between 30 sec~5 min, and to stay alive on the system a user must send a message to room periodically (any browser). An application works fine even when a user connects through a public anonymous proxies.

    We found this log entries on lost connections:

    10-Aug-11 00:18:46,915|INFO |LightstreamerLogger.requests |FOR PUMPS PARKING DESTROYER|Closed session Sdbb678172695551cT1556670 with internal cause code: 39
    .....

  2. #2
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    Hi,

    a bigger log is necessary to try and understand what's happening.
    If possible send a log containing a complete session from when the application is open until it is unexpectedly disconnected.

    Sorry, did I understand correctly that intranet users have problems while internet users don't?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Baku
    Posts
    6
    Yes, an intranet user usually connects through a firewall, like Microsoft ISA Server, etc. (from office or public networks). I think it is a 'keep-alive' related issue, because if user sends a messages to rooms every 5-10 sec., no disconnections happens.

    Please check an attachment, there is only one user in chat room, connection time is '07:45:26', disconnection on '07:46:36,430'
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    Hi,

    Lightstreamer already handle its own keepalive messages.
    Keepalives are configured on the server configuration file (<default_keepalive_millis>) and can be overidden by clients (engine.policy.setKeepaliveInterval)

    Unfortunatelty a more verbose log is needed, try setting the LightstreamerLogger.connections category to INFO and LightstreamerLogger.push to DEBUG (note that the latter will log everything that is sent on the streaming connection)

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Baku
    Posts
    6
    00:19:46,026
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    Hi

    looks like the client in your log switched to polling @ 00:16:25,168
    This is the request that instructs the server to transform the streaming session in a long-polling one:
    Code:
    /lightstreamer/control.js --> LS_session=Sf0d3e570bb765902T1620696&LS_op=force_rebind&LS_cause=sense&LS_unique=2&
    the last poll for this session is @ 00:19:36,019. The connection of the last poll is reused @ 00:19:36,020 but then the server didn't receive the "next" request.


    So looks like you have two problems with these clients:
    first your client cannot stream; probably one of the mentioned firewall/proxy is caching the entire response before forwarding it to the actual client

    the second issue is with the request from the client not reaching the server anymore; to verify what happens here you should analyze the traffic both client side and server side; if you see the request exit the client but not reaching the server than something in the middle is even "eating" requests

    let me know what you find out.

    As thing turned out it may be good also to set the LightstreamerLogger.connections.http category to DEBUG.

    HTH

 

 

Similar Threads

  1. Handling disconnection of lightstreamer.
    By Sathyaayyanar in forum Adapter APIs
    Replies: 5
    Last Post: June 26th, 2015, 08:49 AM
  2. Client Server Disconnection Notification
    By vaduganathan in forum Adapter APIs
    Replies: 1
    Last Post: May 28th, 2010, 09:34 AM
  3. Track the Server disconnection
    By vaduganathan in forum Client APIs
    Replies: 1
    Last Post: May 12th, 2010, 09:26 AM
  4. Security patterns: Forcing disconnection
    By churrusco in forum General
    Replies: 15
    Last Post: April 20th, 2010, 08:46 AM
  5. Launching problems
    By mazgalici in forum General
    Replies: 1
    Last Post: June 27th, 2008, 09:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 10:32 AM.