Results 1 to 5 of 5

Thread: Log file error

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    18

    Log file error

    Hi,

    In my LS logfile I occasionally see the following (once\twice a day with >200 users/day):

    Code:
    20-Sep-10 01:00:10,103 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 10    |Serving request: /lightstreamer/control.js --> LS_session=Sf377070752c55f76T0009244&LS_table=3&LS_win_phase=52&LS_op=add&LS_req_phase=757&LS_mode=MERGE&LS_id=X1%20X2%20X3%20X4%20X5&LS_schema=price%20quantity&LS_data_adapter=PRICES_ADAPTER&LS_snapshot=true&LS_unique=3& from XXX.XXX.XXX.XXX:14287
    20-Sep-10 01:00:10,103 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 4     |Controlling session: Sf377070752c55f76T0009244 from XXX.XXX.XXX.XXX:14287
    20-Sep-10 01:00:10,478 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 1     |Serving request: /lightstreamer/control.js --> LS_session=Sf377070752c55f76T0009244&LS_table=4&LS_win_phase=52&LS_op=add&LS_req_phase=758&LS_mode=MERGE&LS_id=Control&LS_schema=item%20message&LS_data_adapter=PRICES_ADAPTER&LS_unique=4& from XXX.XXX.XXX.XXX:14287
    20-Sep-10 01:00:10,478 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 2     |Controlling session: Sf377070752c55f76T0009244 from XXX.XXX.XXX.XXX:14287
    20-Sep-10 01:00:10,588 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 8     |Serving request: /lightstreamer/control.js --> LS_session=S1c0c5f2d12b913daT0007822&LS_table=3&LS_win_phase=25&LS_op=add&LS_req_phase=580&LS_mode=MERGE&LS_id=&LS_schema=price%20quantity&LS_data_adapter=PRICES_ADAPTER&LS_snapshot=true&LS_unique=3& from XXX.XXX.XXX.XXX:14271
    20-Sep-10 01:00:10,588 |INFO |LightstreamerLogger.requests     |SERVER POOLED THREAD 7     |Controlling session: S1c0c5f2d12b913daT0007822 from XXX.XXX.XXX.XXX:14271
    You'll notice in the third 'serving request', the LS_id is blank. This causes the following error to be thrown in the MetadataAdapter:

    Code:
    Null or empty item list from getItems for group ''
    Is this a client code (Javascript) issue or a bug in LS?

    Cheers,
    Colm

  2. #2
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    it seems a problem with the javascript library, which web client build are you using?

    The problem is that the group (the list of items) is empty in the third request, is it possible that you create a table with an empty string as the group?

    You may try to enable the remote logging to see if the clients report some errors, see http://www.lightstreamer.com/docs/cl...sOnClientError

    let us know

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    18
    Hi Mone,

    Thanks for your reply.

    I can't add the client debug code to the prod servers unfortunately, and have been unable to cause the error in DEV\UAT.

    I do play around with the OverwriteTables in the PushPage on the client side so perhaps it's probably related to that.

    The way my page is set up, there are a number of tabs displaying live prices, some are LS driven, some are not (using XSL transform and polling to a DB).

    When the page is first loaded and displaying an LS tab, a new OverwriteTable is created with a null group, and added to the PushPage:

    Code:
            // Create the main prices table
            var pushtable = new OverwriteTable(null, schema, 'MERGE');
            pushtable.setSnapshotRequired(true);
            pushtable.onItemUpdate = LSUpdateItem;
            pushtable.onChangingValues = LSFormatValues;
            pushtable.setPushedHtmlEnabled(true);
            pushtable.setDataAdapter('PRICES_ADAPTER');
            LSPushPage.addTable(pushtable, 'pricetable');
    If the users switches to a non-LS tab and back again, I run the following (I had to remove and re-add due to job constraints):

    Code:
            // As the innerHTML is being set each time the tab is changed, a new table ref must be created
            if (LSPushPage) LSPushPage.removeTable('pricetable');
    	var pushtable = new OverwriteTable(null, schema, 'MERGE');
            pushtable.setSnapshotRequired(true);
            pushtable.onItemUpdate = LSUpdateItem;
            pushtable.onChangingValues = LSFormatValues;
            pushtable.setPushedHtmlEnabled(true);
    	pushtable.setDataAdapter("PRICES_ADAPTER");
    	LSPushPage.addTable(pushtable, 'pricetable');
    But in all my testing I haven't been able to cause the issue, and I have >200 users all switching tabs relatively regularly and I'm only seeing a handful of errrors, so perhaps this is't the issue at all...

    If it helps, the errors always coincide with the "Controlling session" line in the log.

    I'm using Vivace 3.6 build 1463.2, Web Client Library version 4.4.1 build 1396.4.

    Colm

  4. #4
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    Hi,

    I was able to reproduce the issue,
    It happens If you construct an OverwriteTable keeping null as the first parameter and then, when the addTable is called there are no related-cells on the page. (note that in that case an error message is issued so that if you have the setDebugAlertOnClientError/setRemoteAlertsOnClientError active you'll see it).

    Obviously the library should not send the request if it has not the group of the table: this will be fixed in the next version.

    Is it possible that switching between your tabs can cause the html tag(s) to be removed?
    Maybe you remove it and re-add it later? In this case please be sure that the tags are on the page when addTable is called.

    HTH

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    London
    Posts
    18
    HI,

    Thanks for that, makes sense.

    Quote Originally Posted by Mone
    Is it possible that switching between your tabs can cause the html tag(s) to be removed?
    Maybe you remove it and re-add it later? In this case please be sure that the tags are on the page when addTable is called.
    It should never happen, but that's not to say it doesn't! I think I have narrowed it down enough to be able to fix it.

    Thanks for your help.

    Colm

 

 

Similar Threads

  1. Current delay in log file
    By faa666 in forum General
    Replies: 1
    Last Post: February 15th, 2012, 08:54 AM
  2. Running StockListDemo_Basic from file://
    By tarbhjohnnydick in forum Client APIs
    Replies: 5
    Last Post: April 20th, 2011, 11:26 AM
  3. Running LS client from file
    By surya in forum Client APIs
    Replies: 6
    Last Post: March 3rd, 2011, 03:35 PM
  4. How can I limit the log file size ?
    By GoatHunter in forum General
    Replies: 2
    Last Post: August 25th, 2009, 10:54 AM
  5. where to put the licence file?
    By janjons in forum General
    Replies: 1
    Last Post: September 23rd, 2008, 09:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 02:09 AM.