Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Nairobi
    Posts
    2

    HELLOWORLD.DEFAULT init error

    Hi All,
    I am doing the database-bound 'hello world' example.
    The adapter classes compile okay but when it comes to initialising the server I get a warning - "data_provider element without attribute using DEFAULT as the default name" which later results in the error "HELLOWORLD.DEFAULT init error".
    Clearly the server is looking for HELLOWORLD.HelloWorldDataAdapter but because of the earlier warning cannot find it because it used the name default.
    I have defined the data_provider element in the xml file as HelloWorldDataAdapter, what could the problem be?
    I could resort to renaming helloworlddataadapter default in the xml file but that seems like a cop out.
    Amoroso.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milan
    Posts
    972
    You should have got a message like "data_provider element without name attribute ...".
    In fact, an attribute like name="MYNAME" can be added to the <data_provider> element.
    In that case, a line like myTable.setDataAdapter("MYNAME") has to be added to the Table configuration on the client side.

    Anyway, the configured name has no role on the Data Adapter initialization.
    The Server looks for a class whose name is provided by the contents of the <adapter_class> element.
    Hence, if the class was not found, the problem could be related with the class name you supplied there or to errors in the supplied jar.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Nairobi
    Posts
    2

    I think we've found the problem.

    Hi guys,
    when we use the helloworld data adapter classes <from the lightstreamer archives> timestamped 08 February 2008, 11:21:00
    we get this adapter initialisation exception.
    when we us the helloworld data adapter classes timestamped 26 November 2009, 00:38:00 the initialisation exception dissappears.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milan
    Posts
    972
    We can't replicate the issue.
    Anyway, the source code of the HelloWorld Data Adapter were made available
    so that you wouldn't need to rely on the provided class files
    (for instance, binary version mismatches could also occur, as the class files are compiled in Java 5 format).

    In fact, If I understand right, the working "26 November" version was recompiled by you.

 

 

Similar Threads

  1. HelloWorld help needed
    By jim.macaulay@lbi.com in forum Adapter APIs
    Replies: 4
    Last Post: January 6th, 2012, 10:57 AM
  2. Default buffer size
    By felipe.valemobi in forum Client APIs
    Replies: 1
    Last Post: October 19th, 2011, 11:33 AM
  3. Issue with HelloWorld
    By irazabal.alex@gmail.com in forum Client APIs
    Replies: 1
    Last Post: March 31st, 2010, 10:06 AM
  4. Data adapter init error
    By khalil78 in forum Adapter APIs
    Replies: 3
    Last Post: March 28th, 2008, 02:39 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: February 12th, 2008, 03:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 07:12 PM.