Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Kuwait
    Posts
    17

    unable to find engine-chrome browser

    Hi All,

    I have an issue while opening the application in chrome browser.The lightstream engine is started in an invisible frame from where all pages seek the engine.I tried to open the application in multiple tabs of IE browser and it works fine.But in chrome while i open the application in another tab of the same browser it gives me the error message unable to find the engine.Please help.Thank you .

    Regards,
    George Eapen

  2. #2
    Power Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cesano Maderno, Italy
    Posts
    784
    Hi,

    the problem with chrome is the multiple processes approach (see http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?answer=95672&hl=en).
    When you open a tab by hand, a new process for that tab is started by google chrome. On the contrary when a tab is opened by a click on a link that targets a different window (or a window.open) then it runs in the process of the opener.

    If two tabs live in the same process them can share the engine, otherwise them cannot share it.

    The web client library should be smart enough to recognize the case and open a new connection (even if configured for SHARE_SESSION) to the server if the only available connection lives in another process.
    You can disable the alert messagges with the setDebugAlertsOnClientError method.

    Obviously if the "isolated" page doesn't have its createSession call but relies on a seekEngine to find a connection, then it will not create its own engine and will not connect.

    Let me know if the library is not working as expected.

 

 

Similar Threads

  1. Unable to find Engine
    By ap7256 in forum Client APIs
    Replies: 15
    Last Post: January 14th, 2009, 09:36 AM
  2. Client error - Unable to find the Engine
    By kg_can in forum Client APIs
    Replies: 1
    Last Post: March 7th, 2008, 09:11 AM
  3. ER bind Unable to find the Engine
    By eduramires in forum Client APIs
    Replies: 3
    Last Post: February 4th, 2008, 09:14 AM
  4. ER bind Unable to find the Engine
    By eduramires in forum General
    Replies: 1
    Last Post: January 29th, 2008, 05:03 PM
  5. Unable to find the Engine
    By RichP1 in forum Client APIs
    Replies: 6
    Last Post: December 18th, 2007, 01:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 11:52 AM.