Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    chicago
    Posts
    5

    Intermittently not receiving bootstrap/updates messages with NonVisualTable

    i am running into an issue using the NonVisualTable of the web client api. occasionally, the table never receives any bootstrap or update messages. here is the code that i am using to create the table:

    Code:
    var lsPage = new PushPage();
    var pushHost = null;
    lsPage.context.setDomain(domainName);
    lsPage.context.setDebugAlertsOnClientError(false);
    lsPage.context.setRemoteAlertsOnClientError(true);
    
    lsPage.onEngineCreation = function(lsEngine) {
    	lightStreamerEngine = lsEngine;
    				   
    	lsEngine.context.setDebugAlertsOnClientError(false);
    	lsEngine.context.setRemoteAlertsOnClientError(true);
    	lsEngine.connection.setLSHost(pushHost);
    	lsEngine.connection.setLSPort(webServerPort);
    	lsEngine.connection.setAdapterName(adapterName);
    	lsEngine.policy.setMaxBandwidth('UNLIMITED');
    	lsEngine.policy.setIdleTimeout(30000);
    	lsEngine.policy.setPollingInterval(1000);
    	lsEngine.changeStatus("STREAMING");
    }
    
    lsPage.bind();
    lsPage.createEngine("SLEngine","ls/","SHARE_SESSION");
    
    function addNonVisualTable(tableName, tGroup, tSchema, updateFunction) {
        try {
            var newTable = new NonVisualTable(tGroup, tSchema, "MERGE");
            newTable.setSnapshotRequired(true);
            newTable.onItemUpdate = updateFunction;
        
            if (tableName == 'interestRateTable') {
                newTable.onStart = function() {
                    alert('interestRateTable successfully subscribed');
                };
            }
        
            lsPage.addTable(newTable, tableName);
        }
        catch(e) {
            processException('error adding non vis push table', e);
        }
    }
    in the instances where no messages are received, the onStart function is never called. i am not too familiar with the server logs of lightstreamer, but i can see updates in the server logs for the tableName.

    this problem usually occurs when i create a number of subscriptions in rapid succession.

    any help would be greatly appreciated

    version info: server=3.4.5 build 1376; client=4.2

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    chicago
    Posts
    5
    found the following error in the server log file, not sure what it means:

    Code:
    13-May-08 11:16:54,109 |ERROR|rs.remote.data.RemoteDataProvider|#1 Reply Receiver          |Exception caught while subscribing to item '1444716623_365'
    com.lightstreamer.adapters.remote.RemotingException: Token not found while parsing a SUB reply
            at com.lightstreamer.adapters.remote.data.DataProviderProtocol.readSubscribe(DataProviderProtocol.java:57)
            at com.lightstreamer.adapters.remote.data.RemoteDataProvider$1.onReplyReceived(RemoteDataProvider.java:174)
            at com.lightstreamer.adapters.remote.request_reply.RequestSender.onNotifyReceived(RequestSender.java:294)
            at com.lightstreamer.adapters.remote.request_reply.NotifyReceiver.onNotifyReceived(NotifyReceiver.java:159)
            at com.lightstreamer.adapters.remote.request_reply.NotifyReceiver.run(NotifyReceiver.java:88)

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milan
    Posts
    975
    As clarified by direct interaction, the above error message is issued by the Proxy Adapter when some protocol issue in the communication with the Remote Server is encountered. In your specific case, you use a custom Remote Server, hence any fix has to be made on your side.
    It is still unclear how a problem that seems to be limited to some items can leave a whole table blank. Please, confirm that, once fixed the protocol error, all client-side problems disappear.

 

 

Similar Threads

  1. Adding items to a NonVisualTable
    By webfg in forum Client APIs
    Replies: 2
    Last Post: June 30th, 2010, 01:28 PM
  2. LS not sending all messages to client
    By mnenchev in forum General
    Replies: 3
    Last Post: April 20th, 2010, 10:10 AM
  3. problems with repeated messages
    By naitsir in forum Adapter APIs
    Replies: 4
    Last Post: November 26th, 2009, 07:25 PM
  4. Maximum size of updates and messages?
    By jweber in forum Client APIs
    Replies: 2
    Last Post: August 11th, 2009, 04:34 PM
  5. Web client not receiving any data?
    By TonyRoberts in forum Client APIs
    Replies: 10
    Last Post: October 10th, 2007, 10:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 09:45 PM.